Updates en Nieuws van Assurantiesite.nl

High Speed E-bike nieuwe regels 2017

High Speed E-bike nieuwe regels 2017
Per 1 januari 2017 moeten berijders van High Speed E-bikes een speciale helm dragen. Een speciale High Speed E-bikes-helm, een kruising tussen een brommerhelm en een fietshelm, wordt verplicht. Hierdoor wordt een snelle e-biker voor het overige verkeer beter zichtbaar als ‘snelle fietser’, maar het geeft de fietser zelf ook een bepaalde veiligheid bij een valpartij.

Verder moet zo’n snelle e-biker in de bebouwde kom gebruik maken van de rijbaan in plaats van het fietspad, net als bromfietsen dus.

Ook de kentekenplicht verandert: nu hebben ze nog een blauw snorfiets-kentekenplaatje, maar volgend jaar moet dat een geel plaatje worden, ook net als bromfietsen.

Het aanschaffen van een zo een speciale helm heeft nog wel wat voeten in de aarde. Op 1 januari zijn deze helmen waarschijnlijk nog niet leverbaar omdat fabrikanten de specificaties te laat hebben ontvangen om hiermee tijdig een goedgekeurde helm te kunnen vervaardigen. Naar verluidt komen de eerste exemplaren pas half februari op de markt.

Voor mensen die nu al een High Speed E-bike hebben, is er geen probleem: Zij hebben tot 1 juni de tijd om hun blauwe kentekenplaatje te verwisselen voor een geel exemplaar. Pas met een geel plaatje op de fiets wordt de speciale helm verplicht.

Op zoek naar een High Speed E-bike verzekering? Ga da naar de pagina High Speed E-bike verzekering