Invalidenwagenverzekering

invalidenwagen scootmobiel verzekeren


Een invalidenwagen verzekering is speciaal voor een vierwielige of driewielige scooter die elektrisch wordt aangedreven. Een invalidenwagen is ook wel bekend onder de naam scootmobiel. Een invalidenwagen wordt vaak gebruikt door minder validen of mensen met een mobiliteitsbeperking.

Een invalidenwagen beschikt niet over een kenteken. Een invalidenwagen valt wel onder de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen en moet daarom WA verzekerd worden. Omdat een invalidenwagen geen kenteken heeft, krijg je bij de verzekering een verzekeringsplaatje die achterop de invalidenwagen bevestigd moet worden.

Andere invalidenwagens

Ben je op zoek naar een verzekering voor een Canta, Arola, JDM City of een Amica, ga dan naar één van onderstaande pagina’s:

Online berekenen en afsluiten
Een invalidenwagen verzekering kun je online berekenen en afsluiten. De polis en het bijbehorende verzekeringsplaatje wordt per post toegestuurd.

Verzekeringsduur
Een invalidenwagenverzekering heeft een verzekeringsduur van maximaal één jaar en loopt altijd tot 1 mei. Gaat de verzekering in op latere datum in dan betaal je dus alleen premie over de periode tot 1 mei aanstaande. De verzekering wordt niet automatisch verlengd. Je ontvangt in april een vrijblijvende verlengingsvoorstel.

Direct de goedkoopste invalidenwagenverzekering berekenen, ga naar: invalidenwagen verzekering berekenen.

Voor een goedkope autoverzekering, ga je naar: autoverzekering vergelijken.