Bromfietsverzekering vergelijken

Bromfietsverzekering vergelijken

Bromfietsverzekering vergelijken doe je hier snel. Vul hierboven de gevraagde gegevens in en vergelijk de premies van de meest bekende verzekeraars. Let op dat je bij de berekening aan geeft of je een blauw of een geel kenteken hebt. Een snorfiets of snorscooter heeft een maximale snelheid van 25 Km/u en dan heeft je brommer dus een blauw kenteken. Is de maximale snelheid van je bromfiets of scooter 45 Km/u dan heb je een geel kenteken.

Een aantal verzekeraars geven extra korting op de brommerverzekering als je aantoonbare schadevrije jaren hebt opgebouwd met een bromfietsverzekering. Als een bromfietsverzekering wordt beƫindigd dan krijg je een verklaring (meestal is dit het laatste polisblad) waarop wordt vermeld hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Deze bromfiets-schadevrije-jaren kan je dan inleveren bij je nieuwe bromfietsverzekering. Hierdoor wordt de premie voor je bromfietsverzekering of scooterverzekering nog goedkoper.

Het mooie van deze opgebouwde bromfietsschadevrije jaren is, dat als je stopt met bromfiets rijden, wij de schadevrije jaren ook kunnen gebruiken als schadevrije jaren voor je autoverzekering. Hierdoor begin je direct met een goedkope autoverzekering.

Het is belangrijk om te weten dat schadevrije jaren opgebouwd worden per voertuig / per verzekering. Schadevrije jaren worden dus niet als persoon opgebouwd. Als je schadevrije jaren bijvoorbeeld al in gebruik zijn op een autoverzekering, dan kan je dezelfde schadevrije jaren dus niet gebruiken op je bromfietsverzekering. Pas bij beƫindiging van een verzekering kan je de schadevrije jaren overdragen aan een andere verzekering. Alleen bij Assurantiesite.nl is het mogelijk om de schadevrije jaren van je bromfietsverzekering te gebruiken voor een autoverzekering.

De premie van een goedkope snorscooterverzekering of goedkope scooterverzekering is niet alleen afhankelijk van de schadevrije jaren maar ook van je leeftijd en de regio waarin je woont. Met de postcode wordt de regio waarin je woont bepaald. Je leeftijd is een factor die van belang is voor de premie. Bij de meeste bromfietsverzekeringen zijn de tarieven leeftijdsgebonden. Hoe hoger je leeftijd, hoe lager de premie wordt. Het daarom van belang dat bij de berekening van de voordeligste brommerverzekering, je de leeftijd invult van jongste bestuurder. In de polisvoorwaarden van de meeste brommerverzekeringen is een artikel opgenomen met ernstige gevolgen voor de dekking als er een jongere bestuurder op de scooter heeft gereden dan de leeftijd waarop de premie is berekend. Het is dus geen goed idee om de verzekering op naam van papa of mama af te sluiten.

De WA dekking is wettelijk verplicht. Als een snorfiets of brommer op je naam krijgt ben je vanaf het moment dat het kenteken is overgeschreven wettelijk verplicht hiervoor een WA verzekering af te sluiten. Deze wettelijke verplichting wordt gecontroleerd door de RDW. Dit gebeurd volledig automatisch. Het maakt dus niet uit of je er wel of niet mee rijdt of dat de brommer in de garage staat.

Heb je een nieuwe of een zo goed als nieuwe bromfiets, dan is het een goed idee om een uitgebreidere dekking te nemen. Hierbij kan je denken aan een diefstal dekking, een beperkt casco dekking of zelfs volledig casco (all-risk) dekking.

Bij een WA dekking is het verstandig om een verhaalsrechtsbijstand dekking in je overwegingen mee te nemen. Veroorzaakt iemand anders schade aan je brommer, dan gaan juristen, de schade voor je verhalen.

Quick links
Brommerverzekering
Autoverzekering vergelijken
Bestelautoverzekering
Bestelautoverzekering vergelijken

Paste your AdWords Remarketing code here