Bromfietsverzekering vergelijken

Bromfietsverzekering vergelijken – Vergelijk hier eenvoudig de premies van de bekende verzekeraars voor een bromfietsverzekering. Vul hierboven de gevraagde gegevens in en vergelijk de premies. Let op dat je bij de berekening aan geeft of je een blauw of een geel kenteken hebt. Een snorfiets of snorscooter heeft een maximale snelheid van 25 Km/u en dan heeft je brommer dus een blauw kenteken. Is de maximale snelheid van je bromfiets of scooter 45 Km/u dan heb je een geel kenteken.

Bouw ik schadevrije jaren op met een bromfietsverzekering ?

Een aantal verzekeraars geven extra korting op de brommerverzekering als je aantoonbare schadevrije jaren hebt opgebouwd met een bromfietsverzekering. Als een bromfietsverzekering wordt beëindigd dan krijg je een verklaring (meestal is dit het laatste polisblad) waarop wordt vermeld hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Deze bromfiets-schadevrije-jaren kan je dan inleveren bij je nieuwe bromfietsverzekering. Hierdoor wordt de premie voor je bromfietsverzekering of scooterverzekering nog goedkoper.

Het is belangrijk om te weten dat schadevrije jaren opgebouwd worden per voertuig / per verzekering. Schadevrije jaren worden dus niet als persoon opgebouwd. Als je schadevrije jaren bijvoorbeeld al in gebruik zijn op een autoverzekering, dan kan je dezelfde schadevrije jaren dus niet gebruiken op je bromfietsverzekering. Pas bij beëindiging van een verzekering kan je de schadevrije jaren overdragen aan een andere verzekering.

Geef altijd de leeftijd van de jongste bestuurder door bij een bromfietsverzekering.

De premie van een snorscooterverzekering of scooterverzekering is niet alleen afhankelijk van de schadevrije jaren maar ook van je leeftijd en de regio waarin je woont. Met de postcode wordt de regio waarin je woont bepaald. Je leeftijd is een factor die van belang is voor de premie. Bij de meeste bromfietsverzekeringen zijn de premies leeftijdsgebonden. Hoe hoger je leeftijd, hoe lager de premie wordt. Ga je een bromfietsverzekering vergelijken dan is het van belang de leeftijd in te vullen van jongste bestuurder. In de polisvoorwaarden van de meeste brommerverzekeringen is een artikel opgenomen met ernstige gevolgen voor de dekking als er een jongere bestuurder op de scooter heeft gereden dan de leeftijd waarop de premie is berekend. Het is dus geen goed idee om de verzekering op naam van vader of moeder af te sluiten.

Een bromfietsverzekering is verplicht met minimaal een Wa dekking

De WA dekking is wettelijk verplicht. Als een snorfiets of brommer op je naam krijgt ben je vanaf het moment dat het kenteken is overgeschreven wettelijk verplicht hiervoor een WA verzekering af te sluiten. Deze wettelijke verplichting wordt gecontroleerd door de RDW. Dit gebeurd volledig automatisch. Het maakt dus niet uit of je er wel of niet mee rijdt of dat de brommer in de garage staat. Ga je er niet mee rijden, zorg er dan voor dat het kenteken geschorst is. Op die manier is er geen verzekeringsplicht meer. Je mag er dan dus ook niet mee rijden.

Bromfietsverzekering met Diefstal dekking, Beperkt Casco dekking of Allrisk dekking

Heb je een nieuwe of een zo goed als nieuwe bromfiets, dan is het een goed idee om een uitgebreidere dekking te nemen. Hierbij kan je denken aan een diefstal dekking, een beperkt casco dekking of zelfs volledig casco (allrisk) dekking. Je kunt het beste de premies even berekenen om te kijken welke dekking je het beste vindt passen. Wil je advies neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag.

Wat is een bromfietsverzekering Wa dekking?

De bromfietsverzekering moet minimaal een Wa dekking hebben. Deze dekking is voor het geval je aan een ander schade toebrengt, dat kan materiële schade zijn maar ook letselschade zijn. Het is bij de wet geregeld dat deze dekking verplicht is. Voldoe je niet aan de verplichting dan ontvang je automatisch een bekeuring. Wil je meer weten of de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen, dan kun je de hele wetgeving lezen op wetten.overheid.nl.

Wat is een bromfietsverzekering Diefstal dekking?

De Wa dekking kun je uitbreiden met diefstal dekking. Dit is dus alleen een toevoeging voor diefstal. Bij deze dekking is altijd een beveiligingseis. Dit kan een goedgekeurd slot zijn maar kan ook alarm zijn. Kijk die altijd goed na wanneer je de verzekering gaat afsluiten en als je de polis ontvangt.

Wat is een bromfietsverzekering Extra dekking?

Je kunt in plaats van de diefstal dekking de Extra dekking kiezen. De bromfiets is dan verzekerd voor onder andere brand, diefstal, storm en aanrijding met dieren. Bij deze dekking is er altijd een beveiligingseis.

Wat is een bromfietsverzekering Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco dekking is hetzelfde als de Extra dekking. De bromfiets is dan verzekerd voor onder andere brand, diefstal, storm en aanrijding met dieren. Bij deze dekking is er altijd een beveiligingseis.

Wat is een bromfietsverzekering Casco dekking?

Een Casco dekking is de meest uitgebreide dekking die je kan krijgen. Naast brand, diefstal, storm en aanrijding met dieren is ook schade verzekerd die spontaan ontstaan is of door eigen schuld. Hierbij kun je denken aan omvallen, vandalisme of schade aan je bromfiets door aanrijding wanneer het je eigen schuld is. Ook bij deze dekking is er altijd een beveiligingseis. Kijk dit altijd even na of je daaraan voldoet.

Kan ik ook direct een bromfietsverzekering van Unigarant, Klaverblad, ASR of andere afsluiten?

Ja, bij ons kun je alle kanten op. Je kunt een direct de volgende verzekeringen afsluiten:

Unigarant bromfietsverzekering

Klaverblad bromfietsverzekering

Voor andere verzekeraars kun je even contact met ons opnemen met ons kantoor in Apeldoorn telefoon 055-5218028 of stuur een bericht.

Quick links
Brommerverzekering
Autoverzekering vergelijken
Unigarant bromfietsverzekering
Bestelautoverzekering vergelijken