praalwagenverzekering

Praalwagenverzekering: nog een paar maanden en in een groot deel van Nederland barst het carnavalsfeest weer los. Een mooi traditioneel feest waar velen van genieten. De praalwagens worden jaar op jaar groter en mooier, echte kunstwerken.

Verplichting
Bij leuke tradities horen helaas ook verplichtingen. De wet eist namelijk dat een praalwagen met mee rijdende personen verzekerd is en daarbij moeten bepaalde veiligheidsvoorschriften gevolgd worden. Voldoe je hier niet aan dan kun je als vereniging bekeurd worden. Maar veel erger nog, vindt er een ongeval plaats dan ben je als lid van de vereniging financieel mede aansprakelijk, dus ook privé. Bij letsel kan dit grote financiële gevolgen hebben. Om je tegen deze gevolgen te beschermen is er de Praalwagenverzekering.

praalwagenverzekering

Schadelast
Veiligheid staat met carnaval meestal voorop maar toch merken verzekeraars dat het werk van vele vriendengroepen ook zijn keerzijde heeft. Zo is het aantal schade meldingen en de bijbehorende schadelast de afgelopen jaren sterk toegenomen. Niet alleen door de bijzondere constructies waardoor manoeuvreren lastiger is, maar ook door de groter wordende groepen feestvierende mensen die meerijden op de praalwagens.

Gebeurt er een keer wat dan is het fijn om te weten dat je met onze praalwagenverzekering je verder geen zorgen hoeft te maken.

Premie praalwagenverzekering
Een praalwagenverzekering kunnen wij aanbieden voor € 127,50 per praalwagen per optocht. Je hebt dan de noodzakelijke WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking).
Wil je deze verzekering sluiten of wens je meer informatie, bel ons via 055-5218028 of stuur ons een email via de pagina: Stuur een bericht

Praalwagenverzekering verplicht?
Een praalwagenverzekering is niet verplicht MAAR in de wet is wel bepaald dat schade aan derden vergoed moet worden. Dit kan leiden tot een grote financiële strop wanneer er geen verzekering is.

Korting Vereniging
Voor verenigingen geldt een korting van 10% als er 5 of meer praalwagens verzekerd wordt.

Mee rijdende personen
Personen die mee rijden kunnen alleen mee verzekerd worden als er deugdelijke omheining op de praalwagen is gemonteerd. Je kunt dan een ongevallen verzekering bij sluiten.

Ongevallenverzekering praalwagen

Combinatie 1:
A  Overlijden € 10.000 per gebeurtenis
B  Blijvende algehele invaliditeit € 20.000 per gebeurtenis
D  Dokterskosten (subsidiair) € 1.000 per gebeurtenis
premie € 31,25 per object per optocht

Combinatie 2:
A  Overlijden €20.000 per gebeurtenis
B  Blijvende algehele invaliditeit € 40.000 per gebeurtenis
D  Dokterskosten (subsidiair) € 2.000 per gebeurtenis
premie € 62,50 per object per optocht

De premie is exclusief € 15,- poliskosten 21% assurantiebelasting. Over de ongevallen verzekering wordt geen assurantiebelasting berekend. Premie en acceptatie is onder voorbehoudt.

Verzekering afsluiten?
Bel ons via 055-5218028 of stuur ons een email via de pagina: Stuur een bericht.

Je kunt ook gelijk het aanvraagformulier invullen en terug sturen/mailen.
Aanvraagformulier Praalwagen verzekering