Praalwagenverzekering

Praalwagenverzekering: nog even en in een groot deel van Nederland barst het carnavalsfeest weer los. Een mooi traditioneel feest waar velen van genieten. De praalwagens worden jaar op jaar groter en mooier, echte kunstwerken.

Verplichting Praalwagenverzekering

Bij leuke tradities horen helaas ook verplichtingen. De wet eist namelijk dat een praalwagen en daarbij moeten bepaalde veiligheidsvoorschriften gevolgd worden. Voldoe je hier niet aan dan kun je als vereniging bekeurd worden. Maar veel erger nog, vindt er een ongeval plaats dan ben je als lid van de vereniging financieel mede aansprakelijk, dus ook privé. Bij letsel kan dit grote financiële gevolgen hebben. Om je tegen deze gevolgen te beschermen is er de Praalwagenverzekering.

praalwagen verzekering is verplicht
Praalwagenverzekering

Aantal schades met praalwagen gestegen

Veiligheid staat met carnaval meestal voorop maar toch merken verzekeraars dat het werk van vele vriendengroepen ook zijn keerzijde heeft. Zo is het aantal schade meldingen en de bijbehorende schadelast de afgelopen jaren sterk toegenomen. Niet alleen door de bijzondere constructies waardoor manoeuvreren lastiger is, maar ook door de groter wordende groepen feestvierende mensen die meerijden op de praalwagens.

Gebeurt er een keer wat dan is het fijn om te weten dat je met onze praalwagenverzekering je verder geen zorgen hoeft te maken.

Voor wie is de WA-verzekering voor Praalwagens?

• Je bent eigenaar van een tractor of (vracht-)wagen die als praalwagen of als trekker van een praalwagen wordt gebruikt.
• Je bouwt zelf een praalwagen.
• Je bouwt samen met uw vrienden een praalwagen
• Je organiseert als carnavalsvereniging een optocht van praalwagens.

Wat dekt de Wa verzekering voor Praalwagens?

De WA-verzekering voor Praalwagens biedt dekking voor schade die je veroorzaakt met of door het motorrijtuig aan personen of zaken. De verzekering biedt dekking:

  • tot € 1.220.000,- per gebeurtenis voor schade aan zaken;
  • tot € 6.070.000,- per gebeurtenis voor schade aan personen.

Waarvoor ben je verzekerd met een praalwagenverzekering?

Met de WA-verzekering voor Praalwagens voorkom je niet alleen dat je zelf financiële schade lijdt als gevolg van een ongeval met de praalwagen, maar zorgt er ook voor dat als er wat mis gaat, het slachtoffer goed opgevangen wordt. Je kunt de WA-verzekering voor Praalwagens uitbreiden met een ongevallendekking voor de mensen die meerijden met de praalwagen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de WA-verzekering voor Praalwagens?

  • De praalwagen is altijd een motorrijtuig. De verzekering geldt niet voor bijvoorbeeld loopgroepen of karren die door dieren worden getrokken.
  • Zowel de praalwagen als het trekkend voertuig is voor aansprakelijkheid verzekerd.
  • Je kunt deelname aan meerdere optochten in één keer verzekeren.
  • Als vereniging kun je alle deelnemende praalwagens aan jouw optocht verzekeren. In één keer. En zijn het er vijf of meer? Dan krijg je korting op de premie.
  • Je kunt aanvullend een ongevallendekking voor passagiers en bestuurder afsluiten.
  • Je kunt de praalwagen op tijd en veilig vervoeren. Want jouw dekking gaat in één dag voor de optocht en eindigt één dag na de optocht.
  • Je bent ook verzekerd in België en Duitsland. Tenminste, als de optocht start en/of eindigt in Nederland.
  • Als je de verzekering afsluit, zijn de voertuigen technisch in orde. Dit toon je aan met een APK-goedkeuring. Of met een verklaring van technische deugdelijkheid als het voertuig geen APK-keuring meer kan krijgen.

Wil je deze verzekering sluiten of wens je meer informatie, bel ons via 055-5218028 of stuur ons een email via de pagina: Stuur een bericht

Wat is de WA premie voor een praalwagenverzekering?

Een praalwagenverzekering kunnen wij aanbieden voor € 136,50 per praalwagen per optocht (0 t/m 8 personen). Je hebt dan de noodzakelijke WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking). Bij 9 t/m 20 personen is de premie € 204,75. Bij 21 of meer personen is er geen verzekering mogelijk.

Mee rijdende personen

Personen die mee rijden kunnen alleen mee verzekerd worden als er deugdelijke omheining op de praalwagen is gemonteerd. Je kunt dan een ongevallen verzekering bij sluiten. Deze verzekering keert uit bij blijvend invaliditeit of bij overlijden. Ook wordt er een vergoeding voor dokterskosten betaald. Hieronder zie je de combinatie en de bijbehorende premie.

Ongevallenverzekering praalwagen

A  Overlijden € 10.000 per gebeurtenis
B  Blijvende algehele invaliditeit € 50.000 per gebeurtenis
premie € 62,50 per object per optocht

De premie is exclusief € 15,- poliskosten 21% assurantiebelasting. Over de ongevallen verzekering wordt geen assurantiebelasting berekend. Premie en acceptatie is onder voorbehoudt.

Verzekering afsluiten?
Bel ons via 055-5218028 of stuur ons een email via de pagina: Stuur een bericht.

Je kunt ook gelijk het aanvraagformulier invullen en terug sturen/mailen. Na het invullen van het aanvraagformulier ontvang je van ons een offerte. Daarna kun je er voor kiezen om direct gebruik te maken van het voorstel.
Aanvraagformulier Praalwagen verzekering