Expat verzekering

Een Expat verzekering is bestemd voor mensen die tijdelijk in het buitenland gaan werken en wonen.

 

Met het Expat Pakket kun je de onderstaande onderdelen verzekeren, je kiest alleen de dekkingen die je wenst:

 • SOS-hulpverlening
 • Ziektekosten
 • Tandheelkundige Kosten
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Reisbagage en annuleringskosten
 • Rechtsbijstand
 • Inboedel
 • Aansprakelijkheid voor particulieren
 • (Gezins)ongevallen

Naast de verschillende dekkingen kun je ook nog kiezen 3 dekkingsvarianten en wel de volgende:

 • Standaard Dekking voor de belangrijkste risico’s
 • Optimaal Ruimere dekking en hogere verzekerde bedragen
 • Excellent Nog uitgebreidere dekking en nog meer zekerheid

Een Expat pakket is een pakket waarbij je absoluut advies nodig hebt, een standaard rekentool hebben wij dan ook niet hiervoor. Wens je meer informatie dan kun je dat via email bij ons opvragen.

 

Samenvatting Expat verzekering per onderdeel

SOS-hulpverlening
Met het Expat Pakket Individueel kun je SOS-hulpverlening meeverzekeren. Je kunt dan altijd een beroep doen op ondersteuning.

Ziektekosten
De gezondheidszorg in het buitenland is niet altijd vergelijkbaar met de Nederlandse gezondheidszorg. Er kunnen ook grote prijsverschillen zijn. Daarom is een speciale ziektekostenverzekering belangrijk.

Tandheelkundige Kosten
Je kunt voor tandheelkundige kosten een aanvullende verzekering afsluiten.

Arbeidsongeschiktheid
Arbeidsongeschiktheid is ingrijpend, zeker in het buitenland. Daar heb je u vaak geen recht op de Nederlandse sociale uitkeringen. Ook kun je niet te veel rekenen op de plaatselijke overheid. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van het Expat Pakket bescherm je jouw inkomen.

Reisbagage en annuleringskosten
Mensen die voor langere tijd in het buitenland wonen, reizen relatief veel. Dan is het handig als je niet steeds een aparte verzekering hoeft te sluiten voor je bagage. Met deze verzekering heb je een doorlopende dekking zodat je met een gerust hart jouw koffers kunt pakken.

Rechtsbijstand
Je kunt in het buitenland in allerlei situaties belanden waarin je juridisch advies nodig heeft. Van arbeidsconflicten en strafzaken tot schadeclaims en koopovereenkomsten die niet worden nagekomen. Met de rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor de kosten van juridisch advies en bijstand door juridische deskundigen en advocaten.

Inboedel
Neem je jouw inboedel mee of koopt je nieuwe inboedel? Dan is jouw inboedel verzekerd op jouw nieuwe woonadres, maar niet tijdens het vervoer er naartoe. De verzekering dekt schade door bijvoorbeeld brand en inbraak.

Aansprakelijkheid voor particulieren
Waarschijnlijk heb je al een aansprakelijkheidsverzekering. Want er kan altijd iets gebeuren waardoor je per ongeluk schade veroorzaakt bij een ander. Vaak eindigt de dekking van zo’n aansprakelijkheidsverzekering wanneer je niet meer in Nederland woont. Maar juist dan is een aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar.

(Gezins)ongevallen
Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in het buitenland. De financiële gevolgen kunnen groot zijn, zeker bij blijvende invaliditeit of overlijden. Een (gezins)ongevallenverzekering verzacht dit financiële leed, voor jouw zelf of van jouw nabestaanden.

Ziektekosten bij definitieve terugkeer in Nederland
Gaat je weer in Nederland werken? Of kom je terug omdat je ziek bent en in Nederland behandeld wilt worden? Meld je dan altijd direct aan bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Als je wilt, kunnen wij jou daarbij helpen. Wij helpen je dan om alle mogelijke aanvullende verzekeringen zonder voorbehoud te krijgen. Ook krijg je dan collectiviteitskorting: 8% op de basisverzekering en 8% op de aanvullende verzekering(en).

 

Achmea stopt met eXpatriates Health Insurance (XHI)
Misschien heb je het al gehoord: Achmea stopt met de expat verzekeringen. Bij ons ben je natuurlijk welkom voor een nieuwe expat verzekering.