Cafe Racer verzekering

Een Cafe Racer verzekering sluit je eenvoudig af op Assurantiesite.nl
Jouw Cafe Racer verzekering Assurantiesite.nl
(Suzuki GS 450 L 1988)

Bereken hier jouw Cafe Racer verzekering:

Cafe Racer verzekering – Ben je een echte liefhebber van een Cafe Racer, dan ben je vast op zoek naar de best passende motorverzekering. Die hebben wij voor jou. Je kan de verzekering helemaal vormen naar jouw wensen.

Cafe Racer Oldtimer

Is jouw Cafe Racer een oldtimer, dus 25 jaar of ouder. Bereken de verzekering dan ook even op onze oldtimer motorverzekering. De premie kan dan nog iets lager uitkomen.

Waar komt de term Café Racer vandaan?

Een Caféracer is een motor die is omgebouwd tot een klassiek model sportmotor. In de jaren 50 zijn dit type motoren ontstaan. Er waren toen vrijwel geen sportieve motoren en de handige hobbyisten bouwden hun motor om naar een sportiever uiterlijk. In die tijd moest de motor dan wel de 160 km/u kunnen halen. Dat was voor die tijd nog beste een prestatie. De eigenaren van deze motor lieten graag hun creaties zien aan andere en gingen daarom veelal bij cafés langs. De Caféracer is nu weer in opmars, dit is natuurlijk te danken aan het Vintage karakter dat de motor heeft.

Waar moet je op letten als je zelf een Caferacer gaat bouwen

Ga je zelf een café racer bouwen dan moet je even letten op een paar dingen. Natuurlijk moet je denken aan je eigen veiligheid, dus als je iets doet, doe het goed. Maar daar kom je vast wel uit. Wij beperken ons advies tot het verzekeringstechnische / wettelijke gedeelte.

De motor zal waarschijnlijk een tijdje niet gebruikt worden. Sluit je nog geen verzekering af, voor je Caferacer, dan MOET je het kenteken schorsen bij de RDW. Ook al staat de motor alleen in je garage, de controle op een verzekering gaat volledig automatisch. Hiervoor verwijzen wij je naar de pagina van de RDW: schorsing-aanvragen. Ga je de motor niet schorsen, dan ben je dus volgens de wet verplicht om de motor te verzekeren.

Bekeuring niet verzekerd zijn

Voldoe je niet aan deze regels, dan kun je een bekeuring van rond de € 400,- verwachten. En dat te bedenken dat de verzekering er al is vanaf zo’n € 40,- per jaar.

Is je motor nog geen café racer, ga dan naar de pagina: motorverzekering vergelijken