Kortlopende annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten als je door omstandigheden niet op reis zou kunnen gaan. Dit zijn de kosten die je moet betalen tussen het boeken van de reis en het vertrek. Ook dekt een annuleringsverzekering de kosten van alle niet gebruikte vakantiedagen. Stel dat je de vakantie opeens moet afbreken, dan worden deze dagen vergoed. Daarom is het ook bij een “last minute” vakantie verstandig om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Vertraging
De verzekering dekt naast de annuleringskosten ook de kosten die zijn ontstaan door vertraging bij vertrek en aankomst.

Garantiedekking
Je kan deze verzekering ook nog uitbreiden met een garantiedekking. Bij de Garantie Annulering wordt bij het voortijdig afbreken van de reis niet alleen de niet gebruikte dagen vergoed maar krijg je de gehele reissom terug. Dus worden ook de dagen betaald, die wel al gebruikt zijn.

Zelf samengestelde reis
Heb je zelf de reis samengesteld, dus zelf een ticket geboekt, de accommodatie en het plaatselijk vervoer, dan bestaat de reis uit verschillende onderdelen. Als één zo’n onderdeel zou uitvallen geeft dat normaal gesproken je niet het recht om de reis te annuleren. Als je de uitbreiding “Samengestelde reis” meeverzekerd, dan is het wel verzekerd.

Waarnemer
Met de uitbreiding “waarnemer” zorgt er voor dat als er wat gebeurd met degene die op je huis past, dat je de reis kunt afbreken en dat er een vergoeding volgt.

Heb je ook nog een kortlopende reisverzekering nodig, ga dan naar, zie onze: kortlopende reisverzekering pagina.

De rekentool opent in een nieuw scherm. Klik hier om de kortlopende annuleringsverzekering te berekenen.

Wil je liever het hele jaar verzekerd zijn voor annulering, ga dan naar de doorlopende reisverzekering pagina. In de rekentool kun je kiezen voor het onderdeel annulering.