Verhaalsrechtsbijstand verzekering

Een verhaalsrechtsbijstand verzekering is misschien wel één van de belangrijkste uitbreidingen die je kunt afsluiten bij een autoverzekering, een motorverzekering of elk andere motorrijtuigverzekering.

Als er een schade buiten jouw schuld om plaats vindt, moet de schade verhaald worden op de aansprakelijke tegenpartij. Zoals je bijvoorbeeld in het tv programma “DAS je goed recht” kon zien, kan dit vaak een lastige zaak zijn om je recht te halen.

Ben je alleen WA of WA-Extra (WA-Beperkt Casco) verzekerd dan is er voor een verzekeringsmaatschappij geen taak weggelegd, als de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade. Dat is logisch want bij een WA dekking, ben je verzekerd voor schade, die jij kunt toebrengen aan iemand anders. Bij de WA-Beperkt Casco dekking is je motorvoertuig verzekerd voor brand, diefstal etc. maar niet voor een aanrijdingschade.

Dus ben je alleen WA of WA-Extra verzekerd en een tegenpartij veroorzaakt schade, dan moet je zelf de schade gaan verhalen.

Waarom een verhaalsrechtsbijstand verzekering?
Nu je weet dat je zelf een schade moet gaan verhalen begrijp je direct waarom een verhaalsrechtsbijstand verzekering zo belangrijk is. Met een verhaalsrechtsbijstand verzekering ben je verzekerd van juridische bijstand bij het verhalen van een schade. Deskundige juristen gaan voor je aan de gang om de schade te verhalen op de tegenpartij.

Daarom een verhaalsrechtsbijstandverzekering!
Een advocaat inschakelen om je gelijk te behalen is kostbaar en een verhaalsrechstbijstandverzekering heb je al voor een paar euro per maand, daarom sluit je een verhaalsrechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering geen zorgen
Heb je meerdere auto’s of wil je uitgebreider verzekerd zijn voor rechtshulp, kies dan voor een rechtsbijstandverzekering.

U kunt een verhaalsrechtsbijstand sluiten bij een autoverzekering, bestelautoverzekering, vrachtautoverzekering, bromfietsverzekering en andere voertuigen.