Updates en Nieuws van Assurantiesite.nl

Met 7 tips veilig de winter door

Met 7 tips, veilig de winter door

De temperatuur gaat naar beneden en de eerste vorst heeft al voor problemen op de straten gezorgd. Tegen temperaturen onder nul en sneeuw bent uw machteloos, maar u kunt uw auto op de kou voor bereiden. Zeven tips, hoe u uw auto winterklaar kunt maken.

IJzige temperaturen, gladde straten en slechte zicht, dat zijn problemen waarmee autorijder in de winter te maken krijgen. Met het donkere jaargetijde gaat ook het risico in de wegtransport omhoog.

1 – Winterbanden
Bij sneeuw en ijs geven winterbanden een betere contact met de weg dan zomerbanden. Daarom wordt het u aangeraden om tussen oktober en Pasen met winterbanden te gaan rijden.

Als uw winterbanden van het vorige jaar gebruikt, is het aan te raden om het profiel van de banden te controleren. Wettelijk moeten de banden minstens een profiel van 1,6 mm hebben. De producent raad minstens 4 mm aan bij winterbanden, zodat u goed contact met de weg hebt tijdens sneeuw, ijs en vochtigheid. Uw kunt zelf kijken of uw banden minstens een profiel van 1,6 mm hebben door een 2 Euro munt te gebruiken. De munt heeft een vier millimeter brede zilveren rand, als die volledig in het profiel gaat, zijn de banden nog goed.

Maar pas op als u in de winter naar het buitenland gaat, verschillende landen hebben wettelijke voorschriften i.v.m. winterbanden. Of winterbanden verplicht zijn en aan welke andere regels u moet voldoen kunt u vinden op:

http://bandveilig.nl/interactievekaart-personenwagens/

2 – Antivries gebruiken
Alleen met voldoende antivries blijven de ruitensproeiers en koplampsproeiers goed werken, anders bevriest het water.

Ook aan de koelvloeistof in de motor moet antivries toegevoegd worden, anders kan uw motor door bevriezend water kapot gaan.

3 – Autoruiten en ruitenwissers controleren
Schoon glas beslaat niet zo snel en gaat minder snel strepen. Maak in ieder geval de voorruit regelmatig schoon. Ook ruitenwissers verdienen aandacht. Schone ruitenwissers zorgen voor beter zicht.

4 – De rubbers van de deuren insmeren
Het is ook belangrijk, dat u de rubbers van uw deuren tegen vorst beschermt. Dat kan met Vaseline, of een zgn. rubberstick, die u bij de betere automateriaal zaak kunt kopen. Deze voorkomen, dat de rubbers aan het blik vast vriezen.

5 – Portier sloten beschermen
De portier sloten kunt u met grafietspray in sproeien. Gebruik geen olie want dat wordt bij kou dik en stroperig.

6 – Accu controleren
Als u motor al bij lichte vorst moeilijk doet, is het raadzaam om de accu te laten controleren. Anders kan het zijn dat uw motor naar een erg koude nacht de volgende ochtend niets meer doet.

7 – Koplampen en achterlichten schoon houden
Al naar een half uurtje rijden op een vuile en vochtige weg zijn uw koplampen zo vies, dat uw zicht tot 35 meter minder kan zijn dan met schone koplampen. Het is dus belangrijk, dat u uw koplampen en achterlichten regelmatig schoon maakt.

Exra zekerheid? Kijk op onze pechhulp pagina.
31-10-2012