Malus

Wanneer u één of meerdere schades in een jaar heeft geclaimd op uw autoverzekering, motorverzekering of bestelautoverzekering, kunt u uitkomen op een negatief aantal schadevrije jaren. Heeft u minder dan nul schadevrije jaren, dan is er sprake van een malusregistratie. U krijgt in dat geval te maken met een toeslag in plaats van een korting op uw premie.

Wat kunt u doen bij negatieve schadevrije jaren?

Overstappen naar een nieuwe verzekeraar is erg lastig bij een malusregistratie. De meeste verzekeraars accepteren geen nieuwe aanvragen met negatieve schadevrije jaren. Ons advies is dan ook om bij uw huidige verzekeraar te blijven totdat u weer op 0 schadevrije jaren staat. Meer informatie over het terugvallen in schadevrije jaren kunt u zien in de voorwaarden van uw verzekering in het bonus/malus tabel.

Heeft u geen verzekering meer maar wel een malus registratie, neem dan contact met ons op. Wij kijken voor u naar de mogelijkheden.

Zijn de geclaimde schades niet zo hoog, dan kunt u overwegen om die voor eigen rekening te nemen. Hierdoor wordt uw korting hersteld. Informeer bij uw verzekeraar of assurantie tussenpersoon naar de mogelijkheden.

Quick links:
Motorverzekering
Bestelautoverzekering
Autoverzekering