Noodbericht versturen met je Samsung of iPhone – gebruik de functie

Een moord zoals op Anne Faber is verschrikkelijk en mag niet gebeuren, daarom willen wij je graag wijzen op de SOS functie die misschien in je telefoon zit. Heb je de functie niet in je telefoon zitten dan zijn er ook nog apps beschikbaar in Google Play of App-Store. Een voorbeeld voor je android toestel is: SOS Emergency app, deze app is gratis.

Noodbericht versturen met Samsung o.a. S6, S7 en A5
Sos bericht versturen Samsung
Ga hiervoor naar instellingen, zoek in de zoekbalk naar SOS, verschijnt de functie dan kun je die daar verder inregelen. Heb je het ingeregeld dan kun je in nood de functie gebruiken door 3x op de aan/uit knop te drukken. Je telefoon maakt met de camera aan de voorzijde en de achterzijde foto’s, een geluidsopname, legt je locatie vast en verstuurt deze gegevens. Een nadeel is wel dat die via MMS gaat en dat wordt niet door iedere provider, zoals KPN, ondersteunt. Er wordt dan nog wel een Sms bericht verzonden. Het MMS bericht is voor de foto en geluidsopname, het SMS bericht voor jouw locatie. Wij verwachten dat Samsung die functie snel moderniseert.

Noodbericht versturen met iPhone

Deze functie is beschikbaar wanneer je toestel draait op iOS11. Om de op jouw apparaat de ge├»nstalleerde iOS-versie te zoeken, gaat je naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Over’. De functie kun je inregelen door naar Instellingen te gaan en daar te kiezen voor Emergency SOS. Daar kun je meerdere contactpersonen kiezen en aangeven of er een geluidsopname en een locatie verstuurd moet. Bij de iPhone gebruik je de functie door vijf keer op de aan/uit-knop drukken.